Sonka

Sonkapácolás "magyar" módra

Egy sonkához 0,5 kg sót, 1 kanál magyar borsot, 1 kanál szegfűborsot, 1 kanál koriandert, 1 kanál majorannát, 2 kanál fenyőmagot, 1 kanál salétromot, 4-5 babérlevelet és 1 fej vöröshagymát bő vízben felforralunk és kihűtve ráöntjük a sonkára. A lének egészen el kell lepnie a sonkát és vigyázzunk, hogy a sonka mindig a felső, bőrős felével lefelé legyen a páclében. Napjában többször megforgatjuk a lében a sonkát és 4 hétig benne hagyjuk. Azután füstre akasztjuk.

szalonna

Paprikás sonka

1 comb (kb 5 kg), fél kiló só, 1 ek koriander, 1 tk fenyőmag, 6 g salétrom, 1 fej fokhagyma, 5 ek paprika, 1 ek koriander.

A combot megformázzuk, majd letörölgetés után bedörzsöljük a porrátört fűszerekkel, illetve zúzott fokhagymával. Hűvös helyen ebben a száraz pácban tartjuk 3-4 napig. Naponta forgatjuk. Vizet forralunk, beleszórjuk a jófajta paprikát és kihűlés után a sonkára öntjük. Ebben az így keletkezett páclében 3 hétig naponta forgatva pácoljuk. Kivétel után leszikkasztjuk, majd 8 napra hideg füstre tesszük. Barnáspiros szín eléréséig füstöljük.

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tárgy:

Üzenet:

ellenőrző kód

Hasi Ház Kft. - Új Szécehnyi Terv

Hasi Ház Kft.

ISO 9001

HACCP

© Hasi-Ház Kft. 2012. Tel.: 52/391-035, 52/391-740 E-mail: | AVM Matrica - egyedi ajándékok