Disznósajt

Disznósajt

1 fej, 1 kg toka, 70 dkg zsíros hús, 1 nyelve, 50 dkg bőrke, 1 kg zsír, 6 gerezd fokhagyma, 2 dkg őrölt bors, 5 dkg paprika, 10 dkg só.

A húsokat a nyelvvel, szalonnával, bőrkével együtt annyi hideg sós vízbe tesszük fel, amennyi ellepi. Lassú tűzön puhára főzzük, majd kicsontozzuk. A főtt húsokat a szalonnával együtt vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát összezúzzuk, majd a sóval és a fűszerekkel együtt a húscsíkokhoz adjuk. Alaposan összedolgozzuk. A gyomorba töltjük. Bevarrjuk, majd 90 fokos vízbe helyezve 1 órán át lassú tűzön abáljuk. Kivéve megszurkáljuk. Két deszkalap közé helyezve, majd követ rátéve másnap reggelig préseljük. Frissen fogyasztható, hideg füstön felfüstölve hetekig is eláll.

Disznósajt

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tárgy:

Üzenet:

ellenőrző kód

Hasi Ház Kft. - Új Szécehnyi Terv

Hasi Ház Kft.

ISO 9001

HACCP

© Hasi-Ház Kft. 2012. Tel.: 52/391-035, 52/391-740 E-mail: | Honlap készítő - honlaptervezés, honlapkészítés, webáruház, webshop