Bográcsos ételek

Grillezett cukkini

2-3 cukkini, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfűszer.

A cukkiniket megmosom és 1,5 cm-es szeletekre vágom. Besózom, 10 percig állni hagyom, majd lecsepegtetem. Beecsetelem olaj-grillfűszer keverékkel és mindkét oldalát grillezem.

Grillezett padlizsán

2 padlizsán, 1 ek só, 2 ek olaj, 1 ek grillfűszer.

A padlizsánokat megmosom és 1,5 cm-es szeletekre vágom. Besózom, 10 percig állni hagyom, majd lecsepegtetem. Beecsetelem olaj-grillfűszer keverékkel és mindkét oldalát grillezem.

Grillezett lábszárszeletek

1,2 kg alsó báránylábszár csöves csonttal 3 cm-es szeletekre vágva, 6 ek olivaolaj, 3 ek citromlé, 1 tk majoranna, 1/2 tk feketebors, 6 csepp Tabasco, 2 tk só, 1 csomó tavaszi hagyma zöldjével.

A bárányhúst lehetőleg előző nap, de legalább egy órával a grillezés előtt egy marinádba helyezem. Ehhez olivaolajat citromlével, majorannával, borssal és Tabascoval verek fel és erősen bedörzsölöm vele a lábszárszeleteket. A szeleteket szorosan egymásra pakolom, alufóliába tekerem és hideg helyen érlelem. A grillezés előtt kicsomagolom, leszárítom és a bezsírozott rostra fektetem. Mintegy 12 percig grillezem, miközben többször megfordítom és az alufóliából a marináddal beecsetelem. Csak a végén sózom. Előtte időben megtisztítom a hagymát és finom karikákra vágom. A tálalásnál a húsra szórom.

Mustáros csirkecombok

4 csirkecomb, 2ek Dijon mustár, 1ek száraz fehérbor, 1/2 tk bazsalikom (apróra vágva), 1/2 tk oregano (apróra vágva), 1/2 tk kakukkfű (apróra vágva), 1/2 tk rozmaring (apróra vágva), 1 gerezd fokhagyma (préselve)

Elkészítés:
A zöldfűszereket keverjük el a mustárral és a borral, majd öntsük át egy kis nylonzacskóba.
Adjuk hozzá a csirkecombokat. A zacskóra kössünk egy csomót, és nyomkodjuk át a csirkecombokat, hogy a pác alaposan befedje őket.
Tegyük be a hűtőszekrénybe, és pihentessük minimum félórát, de ideálisan 2-4 órát.
Grillezzük parázson vagy a lávaköves grillsütő felső polcán.

Magyaros nyárs

30 dkg sertéshús (comb, karaj), 10 dkg baconszalonna, fél szál gyulai kolbász, 2 fej lilahagyma, 2 db piros paprika, fanyársak

Páchoz: 8 ek napraforgóolaj, 2 gerezd fokhagyma, 2 ek mustár, só, bors, esetleg zöldfűszer (pl, majoránna, petrezselyem)

Elkészítés:
A fanyársakat áztassuk vízbe.
A húst vágjuk falatnyi (kb. 2 cm) kockákra. A paprikát erektől, magoktól tisztítsuk meg, vágjuk hasonló méretű kockákra. A hagymát pucoljuk meg, (mérettől függően) vágjuk negyedekre, majd a negyedeket keresztbe, és szedjük héjakra. A gyulai kolbászt karikázzuk fel nem túl vékonyra. A baconszeleteket vágjuk ketté.
A páchoz a fokhagymát vágjuk apróra, és keverjük el a többi hozzávalóval mini kézi habverővel.
A húsdarabokat csomagoljuk körbe a szalonnával, és a hozzávalókat húzzuk felváltva a nyársakra (sorrend lehet pl. paprika, szalonnás hús, gyulai, hagyma). A nyársakat kenjük be a páccal, és 1-2 órára tegyük hűtőszekrénybe.
A nyársakat a grillsütőn süssük készre (kb. 15 perc). Grillezés közben többször forgassuk meg.

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tárgy:

Üzenet:

ellenőrző kód

Hasi Ház Kft. - Új Szécehnyi Terv

Hasi Ház Kft.

ISO 9001

HACCP

© Hasi-Ház Kft. 2012. Tel.: 52/391-035, 52/391-740 E-mail: | Honlap készítő - honlaptervezés, honlapkészítés, webáruház, webshop