Kolbász

Friss kolbász

2 kg zsírosabb sertéshús, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg só, 1 kk. őrölt fekete bors, 1 kk. őrölt kömény, 3 dkg paprika

A húst ledarálom közepes lyukú tárcsán. A fokhagymát szétzúzom, majd a masszához hozzáadom a fűszerekkel együtt, és az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe, majd 15 cm-enként megcsavarom. Tepsiben zsíradékkal ropogósra sütöm. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható.

Szárazkolbász 1.

3 kg sovány disznóhús, 4 kg száraz marhahús, 2,5 kg szalonna, 5 dkg fehér bors, 10 dkg pirospaprika, 1 dkg fokhagyma, 25 dkg só.

A húst a szalonnával együtt nagylyukú tárcsán ledarálom. A fokhagymát összezúzom, majd a fűszerekkel és a sóval együtt a húshoz gyúrom, ezt követően vékony kolbászbélbe töltöm. Szikkadás után hideg füstre teszem.

Szárazkolbász 2.

4 kg lapocka, 4 kg sovány marhahús, 2 kg szalonna, 25 dkg só, 1 g cukor, 4 g fehérbors, 10 dkg paprika, 3 dkg zúzott fokhagyma.

A húsféléket a szalonnával együtt közepes tárcsán ledarálom. A fokhagymát a fűszerekkel és a sóval együtt a húshoz gyúrom, ezt követően vékony kolbászbélbe töltöm. Egynapi pihentetés után szitált fahamuba hempergetem és néhány napra hideg füstre teszem.

kolbász

Köményes kolbász

8 kg sovány disznóhús, 2 kg szalonna, 5 dkg őrölt feketebors, 20 dkg paprika, 5 dkg zúzott fokhagyma, 2 dkg őrölt kömény, 25 dkg só.

A húst és a szalonnát ledarálom, sózom és összekeverem a többi hozzávalóval. A kolbászmasszát sertésbélbe töltöm és 35-40 centis párokat formálok belőle. Három napig hideg füstön füstölöm.

Huszárkolbász

7 kg száraz sertéshús, 3 kg szalonna, 6 dkg őrölt feketebors, 25 dkg édes paprika, 10 dkg csípős paprika, 6 dkg szétnyomott fokhagyma, 20 dkg só.

A szalonnnát 1*1 cm-en kockákra vágom, a húst pedig közepes tárcsán ledarálom, sózom és alaposan elkeverem a többi hozzávalóval. A masszát beletöltöm a kolbászbelekbe (ügyelve arra, hogy légzárványok ne maradjanak). 40-45 centis párokat töltök belőle. Lassan pirosra füstölöm.

Debreceni kolbász

10 kg zsírosabb hús, 2,5 dkg őrölt fekete bors, 11 dkg paprika, 5 dkg fokhagyma, 25 dkg só.

A húst nagy lyukú darálón ledarálom. A zúzott fokhagymát beáztatom a vízbe. Sózom, fűszerezem, összekeverem a zúzott fokhagyma leszűrt levével, majd alaposan összekeverem. Vékony kolbászbélbe töltöm. A jól ismert debrecenipárokat készítem belőle. Egynapi pihenés után füstre teszem és szép pirosra füstölöm. 2 nap után fogyasztható.

Kapcsolatfelvétel

Név:
E-mail:
Tárgy:

Üzenet:

ellenőrző kód

Hasi Ház Kft. - Új Szécehnyi Terv

Hasi Ház Kft.

ISO 9001

HACCP

© Hasi-Ház Kft. 2012. Tel.: 52/391-035, 52/391-740 E-mail: | AVM Matrica - egyedi ajándékok